Kategorier
Entreprenadtvist

Entreprenadtvist – tips och råd 

Att man inte kommer överens med ett byggföretag i samband med att man som privatperson tagit hjälp är inte ovanligt. Det kan handla om att priset har blivit högre än vad man trott som en följd av övertid, det kan handla om att projektet drar ut på tiden – eller om att det färdiga resultatet inte alls lever upp till de förväntningar man har. 

I de flesta fall kan man lösa detta utan inblandning av tredje part, men i vissa fall så går det så långt att det handlar om en mer infekterad historia. Kommer man inte överens så inleds en entreprenadtvist

Vi tänkte här nedan gå igenom lite mer kring en sådan och ge dig lite mer kunskap om en entreprenadtvist och – viktigt – hur du undviker att hamna i en sådan. Här följer några tips: 

  • Undvik att hamna i en entreprenadtvist. Det finns två enkla sätt att undvika att hamna i en tvist med utföraren. Det första är att välja rätt byggfirma och entreprenör. Det andra är att upprätta ett unikt avtal. Ditt byggprojekt, dina önskemål och dina krav är unika och ska också behandlas med detta i åtanke. Genom att ta hjälp med att upprätta ett avtal så kan man undvika missförstånd och därmed också undvika en entreprenadtvist. I avtalet kan man också stipulera hur en eventuell tvist ska lösas om den ändå uppstår. Vanligt är att man skriver in en tredjepartslösning i form av ett skiljeförfarande. 
  • Anlita en jurist. Vårt råd till dig som hamnat i denna prekära situation – oavsett om du är beställare eller utförare – är att ta juridisk hjälp. Hur stora chanser har du att vinna tvisten i fråga? Genom saklig, ärlig och kompetent hjälp så kan du, så att säga, undvika att fortsätta sparka på en död häst. I andra fall kan du få svart på vitt att du har rätt – även i en juridisk mening och inte bara rent känslomässigt. Ta alltid hjälp. 
Kategorier
Advokat

Sök rådgivning för kommersiella avtal 

Se till att få rätt betalt för dina åtaganden och bevaka dina egna intressen. Det är viktigt att du får rådgivning beträffande alla dina kommersiella avtal. 

Du kanske skickar ett manus till ett förlag eller låter andra använda dina stickmönster som du har designat. Kanske får du ett erbjudande om att turnera med någon känd artist. Vem som helst kan känna sig smickrad, men du bör först få rådgivning inom kommersiella avtal

Det kan vara en jurist eller revisor som tipsar dig om vad du ska tänka på innan du bara tackar ja till ett lockande erbjudande. Spelar du in en skiva eller medverkar i en produktion ska du ha skälig ersättning. Det finns mallar för kontrakt som kan skrivas på. 

Rådgivning om avtal över tid 

Vem ska få rättigheterna till boken framöver? Om du har skrivit en bok tillsammans med en vän, hur delar ni på vinsten? Kan någon sälja sin del av sången, boken eller filmen och i så fall äventyra hela projektet? Rådgivning om kommersiella avtal är nödvändigt att få. 

Du kanske inte räknar med någon stor ekonomisk framgång, men det är ju ändå det som alla upphovspersoner innerst inne hoppas på. När det väl händer krävs det att det finns giltiga kontrakt och kommersiella avtal. 

Tryggt med rådgivning kommersiella avtal 

Det kan låta tråkigt att skriva avtal med en kompis eller artist som vill hjälpa dig till framgång, men det är tryggt att få rådgivning inom kommersiella avtal, ha alla mellanhavanden reglerade och veta vad som gäller. Det kan avse långa tider framåt om det gäller en stor försäljningsframgång. 

Blir det en succé är det inte rätt att du blir helt lottlös. När det gäller inkomster och beskattning får man inte slarva med något. Tänk på att din påhittade romanfigur kan få ett långt kommersiellt liv.

Kategorier
Familj

Vårdnadstvist i Göteborg: Lösningen med erfarna advokater för barnets bästa

Att stå inför en vårdnadstvist är en utmanande situation för många föräldrar. Tanken på att separera från sina barn är smärtsam, men ibland kan konflikter och oenigheter göra det nödvändigt. I dessa komplicerade situationer kan advokater med expertis inom familjerätt i Göteborg erbjuda ovärderlig hjälp och vägledning.

I många fall är det inte själva barnen som man vill separera ifrån, utan snarare de konflikter som pågår och skapar en ohälsosam miljö för dem. En viktig faktor som kan ligga till grund för dessa konflikter är olikheter i uppfostringsmetoder. Med olika värderingar och erfarenheter från olika hem kan det uppstå kontinuerliga dispyter om vad som är rätt och fel.

När båda föräldrarna vill ha vårdnaden om barnen och det inte går att nå en ömsesidig överenskommelse, kan en vårdnadstvist uppstå. Det är här specialiserade advokater inom familjerätt kommer in i bilden. I Göteborg finns erfarna advokater som har expertis inom området och kan ge värdefull hjälp vid vårdnadstvist i Göteborg.

Familjerättsliga experter: Din allierade under en vårdnadstvist

Att engagera en advokat med specialisering inom familjerätt innebär inte nödvändigtvis att någon förälder gör fel. Det handlar snarare om att förstå de olika perspektiv som föräldrarna har och att arbeta för att uppnå en lösning som är till det bästa för barnen. Olika uppfostringsmetoder och åsikter kan vara resultatet av ens egna barndomserfarenheter.

En erfaren advokat har förmågan att se bortom de känslomässiga aspekterna och fokusera på vad som är mest gynnsamt för barnen i det långa loppet. De kan ge ovärderlig vägledning när det gäller att presentera de mest övertygande argumenten och bevisa ens förmåga att ge en stabil och trygg miljö för barnen.

Kategorier
Advokat

Att tänka på när du står inför misstankar om brott: En omfattande guide

Misstankar om brott kan vara en överväldigande och skrämmande upplevelse. I en sådan situation är det av yttersta vikt att vara medveten om dina rättigheter och alternativ för att säkerställa en rättvis rättsprocess. Denna omfattande guide syftar till att ge dig vägledning och råd för att hantera en sådan situation på bästa sätt.

När du är misstänkt för brott är en av de första åtgärderna du bör vidta att säkerställa din rätt till en advokat. Att ha en kvalificerad advokat specialiserad inom brottsrätt vid din sida är avgörande för att skydda dina intressen och garantera en rättvis rättegång. Det är viktigt att komma ihåg att du har rätt att inte vittna mot dig själv. Under förhör eller i rättegången kan du utöva din rätt till tystnad. Genom att göra detta undviker du att potentiellt skada din egen sak och säkerställer att du inte säger något som kan användas mot dig.

Insamling av bevis och vittnesmål

Att samla relevanta bevis och identifiera eventuella vittnen som kan stödja din version av händelserna är av stor betydelse. Dessa faktorer kan ha en positiv inverkan på din situation och möjligen leda till att anklagelserna mot dig minskar eller helt avskrivs. Om ärendet går till rättegång är noggranna förberedelser avgörande. I samarbete med din advokat bör du utveckla en stark försvarslinje. Detta kan innefatta noggrann granskning av bevis, förhör med vittnen och uppbyggnad av övertygande argument för att stärka din oskuld.

Att diskutera detaljer om ditt ärende offentligt, särskilt på sociala medier, kan vara skadligt för din position. Låt din advokat hantera kommunikationen med media och andra parter för att undvika att äventyra din rättsliga ställning. Anklagelser om brott kan ta en påfrestande känslomässig och psykiskt påverkande vägtull. Det är viktigt att ta hand om din hälsa under denna period. Om det behövs kan din advokat hjälpa dig att få tillgång till lämplig professionell hjälp. Din advokat är din bästa försvarare och allierade i detta sammanhang. Samarbeta nära med dem, följ deras råd och ställ frågor när osäkerheter uppstår. Deras erfarenhet och kompetens kommer att vara ovärderliga för att säkerställa bästa möjliga resultat.

Kategorier
Vårdnad

Ensam vårdnad med barnets intresse i fokus

Vårdnadstvister kan vara utmattande och emotionellt påfrestande. Även om gemensam vårdnad av barnen är det vanliga utfallet i de flesta fall, finns det situationer där ensam vårdnad blir nödvändig. 

I denna artikel kommer vi att klargöra när och varför ensam vårdnad kan vara aktuell samt betona vikten av att alltid prioritera barnets bästa.

Livets oväntade vägar

Livet tar ibland oväntade vändningar. Precis som Forrest Gumps mamma uttryckte det, kan livet jämföras med en ask choklad; man kan aldrig vara säker på vad man får. En sådan oväntad vändning kan vara uppbrottet i ett förhållande, särskilt när det finns gemensamma barn involverade. 

I dessa fall måste avgöranden fattas angående vårdnaden av barnen. Om föräldrarna inte kan enas, tar tingsrätten beslut. Även om målet är att barnet ska ha tillgång till båda föräldrarna, kan det i vissa fall vara nödvändigt att ansöka om ensam vårdnad.

Vilka situationer kan leda till ensam vårdnad?

Även om många föräldrar kan samarbeta och dela vårdnaden, är det inte alltid möjligt. I vissa fall kan det finnas skäl som gör det osäkert eller farligt för barnet att bo hos en av föräldrarna. Detta kan inkludera missbruk, hot eller våld. I dessa situationer finns starka argument för att ansöka om ensam vårdnad. Oavsett skälen bör man påbörja den juridiska processen snarast och rådfråga juridisk expertis för vägledning.

Utgångspunkten: Barnets bästa

I beslut rörande vårdnaden ska barnets bästa alltid vara i centrum. Det kan vara komplicerat att avgöra vad som verkligen är bäst för barnet. Generellt sett är inte ensam vårdnad den första lösningen man överväger. Målet är att involvera båda föräldrarna i barnets liv så mycket som möjligt. Dessutom innebär inte ensam vårdnad automatiskt att den andra föräldern förlorar all kontakt med barnet. Att konsultera en juridisk expert kan ge klarhet i dessa frågor och säkerställa att barnets intresse står i förgrunden.

För mer information samt tips besök webbplats: ensamvårdnad.net

Kategorier
Advokat

Att bli en framgångsrik advokat solna värdesätter

Att trampa stigen mot att bli en respekterad advokat i Solna kräver en noggrann plan och en stark närvaro på marknaden. För att skapa en stark grund och skilja dig från konkurrensen, finns det några avgörande steg du bör följa.

För att sticka ut i den konkurrensutsatta branschen måste du hitta din unika röst och specialisering. Utmana dig själv att utforska olika områden inom juridiken och identifiera vilket område som passionerar dig mest. Det kan vara allt från affärsjuridik till familjerätt. Genom att fokusera på ett specifikt område kan du bygga djup kunskap och bli en expert som klienter litar på.

En framgångsrik advokat är inte bara en expert inom sitt område, utan också en skicklig relationsbyggare. Ta dig tid att lyssna på dina klienters behov och skapa en genuin förståelse för deras situation. Genom att visa empati och engagemang kan du bygga starka långsiktiga relationer som resulterar i positiva referenser och återkommande affärsmöjligheter.

Kommunicera tydligt och effektivt

En viktig komponent i att bli en framstående advokat är förmågan att kommunicera komplicerad juridisk information på ett lättförståeligt sätt. Mästerlig kommunikation är nyckeln till att vinna klienters förtroende och framgångsrikt presentera deras fall inför domstol. Öva på att förenkla juridiska termer och processer så att dina klienter känner sig välinformerade och delaktiga.

Att fastställa rätt priser för dina tjänster är en balansgång. Du vill erbjuda konkurrenskraftiga priser samtidigt som du rättvist kompenseras för din expertis och tid. Öppenhet i prissättningen och tydlig förklaring av vad som ingår i tjänsten bygger förtroende och undviker överraskningar för dina klienter.

Mer information om advokat i Solna kan du hitta på webbsida: arenastadensadvokatfirma.se

Kategorier
Familj

Arvstvist – vem har egentligen rätt? 

Vad är det egentligen som får personer att inleda en arvstvist? Orsakerna kan vara många. I samband med att en närstående avlider så har man också en naturlig sorg inombords. Man kan ha svårt att läka och i och med att ett arvskifte ligger ganska tätt inpå begravningen så kan denna sorg och leda till att man känner sig förfördelad. 

Varför ska den och den personen ärva det och det föremålet? Hur kan jag inte få ärva bilen, sommarstugan, villan, husvagnen – eller ta en större del av den ekonomiska del som efterlämnas? Man blir blockerad och har svårt att tänka rationellt. Just detta är vanligt att se som ett startskott för en arvstvist. Men det kan även handla om att man de facto kanske har rätt och att det handlar om att andra närstående har svårt att acceptera att man själv ska få ärva. 

Inte sällan så inträffar den typen av arvstvister då det förekommer ett skrivet testamente. I samband med att kvarlåtenskapen efter en avliden ska fördelas så finns det lagar och regler som talar om hur allting ska ske, vilka som ska ärva och i vilken ordning. 

Ett testamente trumfar arvsrätten 

Vi följer en arvsrätt och den talar om hur allt ska gå till. Arvsrätten är emellertid inte helt enkelt att förstå för en lekman och missförstånd är vanligt förekommande. Dessa missförstånd kan få en person att inleda en arvstvist. Och, finns det ett skrivet testamente så sätter man också, till viss del, arvsrätten ur spel. En avliden som har skrivit ett testamente kan själv välja hur kvarlåtenskapen ska fördelas, vilket kan innebära att personer som – enligt arvsrätten – har laglig rätt att ärva blir utan. 

Ett testamente kan egentligen utesluta alla släktingar utom bröstarvingar – som alltid har rätt att ärva. Klart står två saker: 1) ett testamente – skriftligt, undertecknat av en jurist och bevittnat – kan leda till en arvstvist 2) samma testamente är ändå bra att det finns då det tydligt visar hur den avlidne velat ha det. Av det senare skälet är det också att rekommendera att man skriver ett testamente. Det är din sista vilja och den får man – oavsett hur den ser ut – faktiskt acceptera. 

Kategorier
Fastighetsjuridik

Fastighetsrätt Västerås – ta hjälp med fastighetsaffären 

Att köpa ett hus innebär att man också – i de allra flesta fall – genomför sitt livs största affär. Det handlar också om en dröm: äntligen får man lämna livet i en lägenhet och flytta in i en villa med trädgård, garage och allt annat som hör villalivet till. Det är en dröm – som snabbt kan förvandlas till en ren mardröm. Ser man till konflikter och tvister om dolda fel så har en markant ökning skett under senare år.

 Talande är att många köpare direkt anser sig ha rätt. Felet har inte kunnat upptäckas vid besiktningen och då är det också ganska givet att man kan få säljaren att betala ersättning – eller helt häva köpet. Riktigt så enkelt är det inte. Dolda fel kräver ofta juridisk kunskap och en advokat inom fastighetsrätt i Västerås. Det är sällan frågor som blir lösta i en handvändning. Även om du anser dig ha rätt så bör du anlita en advokat inom familjerätt i Västerås som kan hjälpa dig och bevisa att det de facto handlar om ett dolt fel och ingenting annat. 

Dolda fel är vanliga vid husköp 

Problemet är att många husköpare litar blint på både mäklarens och säljarens ord. Man tar för givet att allt fungerar som det ska. Samtidigt så har man också en väldigt långtgående undersökningsplikt som ska uppfyllas. Felet måste ha funnits i samband med besiktningen och inte kunnat upptäckas av en besiktningsman – och felet ska ej heller kunna vara förväntat. 

Det senare innebär att exempelvis ett äldre hus förväntas ha vissa skavanker. Har du köpt ett hus som är byggt i början av 90-talet och där exempelvis stammarna aldrig blivit bytta så kan du också räkna med att du själv – som köpare – i framtiden kommer att behöva åtgärda och renovera dessa. Frågan är nästan alltid komplex och svår att lösa. Med rätt advokat inom fastighetsrätt i Västerås ger du dig själv bättre chanser att få rätt i frågor som rör dolda fel. 

Kategorier
Fastighetsjuridik

Fastighetsjurist i Stockholm ger råd

Fastighetsrätt är för de flesta lekmän ett krångligt område som inte är helt lätt att förstå sig på. En fastighetsjurist i Stockholm reder ut frågetecken.

Regelverk och lagtext kring fastighetsrätt måste tolkas med stor försiktighet. Exempelvis är det oklokt att hyra ut sin privata bostad utan att ta hjälp av en jurist för att skriva ett avtal som håller i längden. Vad händer exempelvis om den som hyr din lägenhet förstör den på ett eller annat sätt? Och har du möjlighet att höja hyran om du själv fått kostnadshöjningar?

Uthyrning i andra hand är ett omtvistat kapitel. Det finns självklart de som försöker hyra ut sina lägenheter till hyresnivåer som närmast kan karaktäriseras som ocker. Men det finns regler för den som har förstahandskontrakt. Hyran får inte bli orimligt hög.

En fastighetsjurist bistår vid uthyrning

Du har fått ett långsiktigt utlandsuppdrag och ska vara stationerad utomlands i över tre år. Du har en lägenhet i centrala Stockholm. Den vill du inte lämna för gott, utan du vill ha den tillbaka vid återkomsten till landet. Men du har inte råd att betala hyra både utomlands och här hemma. Du tänker hyra ut lägenheten i andra hand.

För att skriva ett korrekt hyresavtal kontaktar du en fastighetsjurist såsom www.fastighetsjuriststockholm.se i Stockholm. Dina frågor är många. Vilken hyra kan du ta, och kan du höja hyran om du själv drabbas av hyreshöjning? Vad händer om något i lägenheten förstörs och måste repareras? Och vad händer om din hyresgäst inte vill flytta ut ur lägenheten när du kommer tillbaka?

Kategorier
Advokat

Försvarsadvokat i Stockholm hjälper dig med allt krångel

En försvarsadvokat i Stockholm är utbildad för att hjälpa dig oavsett vilket problem du har, och kommer finnas med dig som stöd under hela din rättsprocess.

Att förstå sig på rättssystemet är inte enkelt. Det finns kanske en anledning till att det inte är helt enkelt att utbilda sig till advokat. Men som tur är, finns det människor som har tagit sig igenom utbildningen och nu finns där för oss “vanliga” människor som har hamnat i en knipa.

En försvarsadvokat är utbildad för att hjälpa dig genom hela rättsprocessen. Personen har kunskaper i allt det som kan verka så komplicerat för oss andra. Hur ett polisförhör fungerar, hur man hittar de bästa bevisen för att någon är oskyldig och hur en rättegång går till är bara några exempel på sådana saker.

Försvarsadvokat i Stockholm vet hur man hjälper till på bästa sätt

En erfaren försvarsadvokat i Stockholm gör allt den kan för att ge dig en så rättvis och mild dom som möjligt, oavsett om du har begått brottet eller inte. De vet hur man förhandlar sig till en mildare dom och vilket straff som är rimligt i olika situationer, och om du skulle vara oskyldigt åtalad hittar de bevis för det.

Allt det, som känns så krångligt för någon som inte har gått juristlinjen, kan du få hjälp med av en försvarsadvokat. De är utbildade för att hjälpa dig oavsett vilket problem du har, och kan bistå med allt från rådgivning till stöd genom hela rättegången.